Красота

Маските за лице- Зарядното за нашата кожа

Есенни грижи

Грижите за кожата през есента свързваме с две насоки:
1. Възстановяване на щетите нанесени от агресивното, лятно, слънчево греене;
2. Подхранване и обновяване на кожата, подготовка за зимния сезон.

Кожата определено ще ви бъде благодарна, ако намерите допълнително време за нея, като я възнаградите с маска. Дълбоко почистваща или дълбоко възстановяваща, маските са актуална грижа за сезона. А защо не и двете в комбинация, за пълна синергия и най-висока ефективност?

Пътят към красивата кожа, започва с чистота. Според типа и състоянието на нашата кожа и личните ни предпочитания, избираме и най-подходящия метод за почистване, а именно: с вода, или без?

Ако кожата ви е по-скоро суха, без излишно производство на мастен себум, то най-вероятно ще изберете почистването с тоалетно мляко. Но ние предпочитаме, почистването чрез измиване, което препоръчваме и на хората с комбинирана или омазняваща се кожа. В тинейджърска възраст, изграждането на навици за сутрешно и вечерно измиване на лицето с почистваща пяна или гел е определящо за състоянието на кожата. Акнетичните проблеми, най-вече се свързват с пренебрегването на почистващата грижа, а резултатът е: „торта гараш с фъстъци“.
Ако сте гримирани, не забравяйте първо да свалите цветните пигменти от кожата с помощта на дегримьор. Предлагат се различни консистенции: двуфазни и олиа- за водоустойчивите гримове, мицеларни води и почистващи грима лосиони. След това продължете с измиването на лицето или почистете кожата с тоалетно мляко, преди да сложите маската/маските за лице.

face-mask-trends-mainЗапочваме с почистващите маски /пилинг или глинени/, преди да продължим с похранването на кожата. Нанасяме слой от 1 до 2 мм, без в зоните около очите и устата. Изчакваме от 5 до 10 мин., за да изсъхне маската /през този период избягвайте да правите мимики или разговаряте/, а след това: при пилинг маските- издърпваме изсъхналия филм, като започнем от брадата и продължим да сваляме маската към челото, за да не преразтегнем кожата; докато при глинените маски- можем да навлажним с хладка вода и с помощта на пръстите и кръгове движения да започнем да я отмиваме от лицето.

maskЗа разлика от почистващите; обновяващите, подхранващите, възстановяващите, лифтиращите маски, често не се отмиват, след поставяне. Те са интензивна грижа за кожата, която допълва ефективността на ежедневния ни ритуал. Използваме ги от 2 до 3 пъти в седмицата, върху почистена кожа. Подобно на нощните кремове, те са коктейл от витамини и жизнено необходими растителни екстракти и технологии. Тайната, която споделяме с вас, е че всеки нощен крем, може да се превърне в интензивно подхранваща маска. Необходимо е да нанесете по-плътен слой върху кожата, да изчакате около 10 мин., след което да отстраните, с памучен тампон, излишното количество, ако въобще е останало такова, от повърхността на лицето.

Изключително ефективни, практични и лесни за употреба са така наречените „пач“ маски. Това са маски за лице или околоочен контур и устни, под формата на текстилен „пач“ /най-често от памук, с изрязани отвори за очите и устата – при пачовете за лице, с бъбрековидна форма- за пачовете за очи или устни/, напоен с ефективна технология, която ще се справи с притесненията за вашата кожа или ще подобри превенцията срещу стареене или пигментиране.
Завършваме отстраняването на маската, като обтрием кожата с памучен тампон, напоен с тоник или лосион, за да я подготвим за следващия етап от нашия ритуал.
Есента е период за презареждане на нашата кожа, а маските- най-доброто зарядно!