Аромати, Новости

Arquinesia – Къщата на балеарската парфюмерия

Разположен в сърцето на стария град на Майорка в Палма, на улица Sant Gaieta 6a, магазинът на парфюмерийната къща Аркинезиа ни отвежда на пътешествие из Балеарските острови със своите емоционални аромати. Потопете се в обстановката следвайки линка:

https://www.instagram.com/reel/CvpX6mBo3zH/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Семейна двойка архитекти, след като проектират множество къщи на острова решава да изгради ухания, които да декорират баните и да надградят интериора на техните творения. Така се ражда Аркинезиа, през месец юли на 2019 година. Уханията са както за дома, така и за тялото, създадени изцяло от природни съставки. В колекцията се предлагат сапуни, лосиони за тяло, свещи, гел душове, парфюмни води за тяло и дома с всички 6 създадени ухания. Парфюмните води за дома се впръскват в керамични плочки произведени от бранда с есенциалните масла на парфюма, който сте избрали.

Мистериозното място е пропито от творчески вдъхновения.

Нашата разходка започва с лодка. Платноходката е с вдигнати платна, задвижвани от морския бриз. Морски бриз е първото ухание на Аркинезиа. От семейството на морските аромати, ароматът започва със свежо начало със солени нотки, на които приглася балансирано пачули. Слезнали сме от лодката, ден е, седнали сме удобно, в близост до скалата, в която се разбиват морските вълни, носещи бриза и уханието на коктейл, с осолен ръб на чашата. С този аромат, нощта става бурна, а небето е обсипано със звезди. Вие избирате, кога да го използвате.

Уханното ни пътешествие продължава през Тайната Градина. Второто ухание на марката е разцъфтяло в католическа градина. Вървим през лабиринт, в който смоли и разцъфнали цветя ни водят умело към нов хоризонт. Непознат хоризонт. Изискано приляга към кожата и вдъхва нова енергия- жизнерадостна. Цветно, свежо ухание на роза и жасмин.

Следва уханието Портокал, което разцъфтява, но никога не увяхва. От цвят се превръща в плод, за да доставя удоволствие. Нектарен аромат с нотки на одеколон сияе със слънчеви лъчи. Идва от планините Трамунтана, където скалите и гората се срещат в уютен залив.

Бестселърът на марката е Смокиня. Дърво със слънчева душа, здраво вкоренено в земята. Озонирано ухание на пролетни листа и сладък есенен плод ни напомнят, че времето не е от значение. Уханието ни изпраща в безвремието. То няма сезон, нито начало, нито край.

Със Силенцио небето придобива червен оттенък, докато суматохата от деня притихва. Със здрача, звездите предизвикват най-красивото в луната- блещукането. Романтици вдишват красноречива тишина. Като фина коприна аромат на здравец ни обгръща, за да изгони досадния шум на мухите.

Накрая завършваме пътешествието с Ухание на История. Ориенталска мелодия отеква сладко по плътните стени на стар, величествен палат. Дървесно-билков израз на необуздана дивост с романтична нотка на обгрижена, селска градина. Мавърска легенда се смесва с променливи усещания. Винаги нови. Променящи настроението.

В света на Аркинезия откриваме природата, циклите, приливите, отливите, естественото равновесие. Очароваме се от светлината, звездите, сладостта на плодовете и цветята, от деликатността на утринна зора.