Истории, Красота, Пътешествия

ATELIER REBUL

„Качеството и доверието са най-значимото наследство за семейство Ребул.“ Жан Сезар Ребул

ФРАНЦУЗИН НА ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ИСТАНБУЛ

Историята на Atelier Rebul започва през 1895 г., когато младият френски фармацевт Жан Сезар Ребул пътува през Истанбул на път за Трабзон- град в североизточната част на Турция, за да посети баща си, който работи като инженер за изграждането на магистралата от Хопа за Трабзон. Истанбул, с уникалната си комбинация от мистиката на стария свят и съвременна търговия, веднага пленява въображението му. Предприемачът в него се събужда и той открива идеалното място, на улица „Пера“ в Бейоглу, за да отвори една от първите аптеки в Турция. Така се появява аптеката Grande Parisienne /Великата Парижанска Аптека/.

Кемал Мюдерисоглу, който е първа година, студент по фармация в Истанбулския университет  се обръща към г-н Ребул с молба за чиракуване. Кемал искал да се учи от майстора г-н  Ребул, но за да има това право, младежът първо ще трябва да се научи да говори френски. Записва се на вечерни езикови курсове във френското консулство и на следващата година се завръща при г-н Ребул, въоръжен с новите си езикови умения и същото ниво на решителност. „Защо настоявате да дойдете в тази аптека?“ -пита господин Ребул, а Кемал отговаря: „Знам, че сте много различен фармацевт и затова искам да науча професията от вас.“ Решителността му е възнаградена. През 1920 г. Кемал започва чиракуването си с господин Ребул.

ОТ ЧИРАК ДО ПАРТНЬОР

Когато той завършва обучението си като един от първите възпитаници на Фармацевтичния факултет на Истанбулския университет през 1923 г., на Кемал е предложена доходоносна позиция в правителството. И все пак той решава да продължи да работи заедно с наставника си, където може да упражнява страстта си към изследователска и развойна дейност в областта на аптеката. През следващото десетилетие двамата фармацевти се трудят рамо до рамо, взаимното им любопитство и очарование от професията им ги тласка напред и ги подтиква да създават новатори, концептуални продукти за своите клиенти.

През 1936 г. господин Ребул кани Кемал да бъде равноправен партньор в аптеката. Името на аптеката се променя на Kemal & Rebul Pharmacy. През 1938 г. Кемал променя името на аптеката на Rebul, за да отдаде почит на наставника, който му е дал толкова много.

ЛЕГЕНДАРНАТА ЛАВАНДУЛА / РАЖДА СЕ ЗВЕЗДА

Аптека „Ребул“ бързо набира висока репутация и престиж, благодарение на един продукт, който утвърждава мястото на аптеката в умовете и сърцата на нейните клиенти- REBUL LAVANDA. Историята на този емблематичен одеколон започва през 1938 г. Първоначално се изработва от лавандула, растяща в собствената градина на господин Ребул и бързо се превръща в аромата на джентълмените. Формулата му с чисти масла от лавандула го превръщат в привлекателен избор и за бръснарите, които го използват, за да поглезят клиентите си, като им предлагат успокояващи процедури за коса, които прогонват стреса. Одеколонът е и престижен подарък, запазен за специални поводи. През 1981 г. емблематичният статус на одеколон е запечатан, тъй като е награден със златен медал от Международния център за контрол на качеството на продуктите за красота, признание, което потвърждава неуморната отдаденост на Ребул в създаването на аромати и продукти за грижа за кожата с най-високо качество.

ЕДИНСТВЕНАТА АПТЕКА ЗАПАЗЕНА ДО ДНЕС

През 1939 г. господин Ребул решава да се върне във Франция, оставяйки любимата си аптека в способните ръце на своя бизнес партньор Кемал. Аптека Ребул е основан в Бейоглу, Турция преди 125 години. Оттогава до днес, тя продължава да създава специализирани продукти и формули в собствената си лаборатория, за да отговори на нуждите на здравето и красотата на своите милиони клиенти в най-оживения район на Истанбул. Знанията, които се придобиват през това време, са щателно предавани от поколение на поколение. Връзката с клиентите е уникална- обслужват се едни и същи семейства от десетилетия. Тази дългогодишна практика е доказателство за лоялност към клиентите и отдадена грижа за личните им нужди от поколения.

ВСЯКА СЪСТАВКА ИМА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

В продуктите на Ателие Ребул има тясна връзка между природата и фармакологията. Като марка, която е специализирана във фармакологията, тук се знае много за силата на билковите екстракти. Отговорът на повечето здравословни проблеми се намира в природата. Създават се формули с високо естествено съдържание.

От 1895 г. до днес са създадени повече от 1 500 000 формули. В колекциите на марката се използват традиционни познания и методи за билково съдържание, които са създадени в продължение на 120 години. Те също са с естествени съставки с доказани резултати от тестове, съчетани с научна експертиза. Например в новата колекция, наречена „Фармация“, се използват живи пребиотици и пробиотици, които са незаменими за здрава кожа, тяло и ум. Свещите са обогатени с билкови екстракти.Одеколоните съчетават рози от Испарта, мандарини от Бодрум, жасмин от Италия, лавандула от Грас. Ароматите съчетават висококачествени и безопасни съставки за кожата и душата. Не се използват химикали, парабени, минерални масла, фталати така, че продуктите да могат да се използват безопасно от цялото семейство и цялата кожа. Продуктите за грижа за косата съдържат екстракт от броколи, който е идеален за защита на космените фоликули от замърсяване и от свободни радикали. В кремовете за лице се използват съставки като екстракт от зелен чай, който детоксикира сетивата и черешов екстракт с елегантен флорален аромат, който озарява настроението и ви дава усещане за радост.