Новости

GINZA

Гинза не е просто аромат, а нова парадигма. Тя кани жените да изразят своята женственост във всичките ӣ различни аспекти и контрасти. Да приемат своята двойственост, да подхранят както чувствителността, така и увереността си. Да увеличат вътрешната си сила. Да разкрият неподозираната си мощ!

GINZA е роден от срещата на контрастите – изкуство, което Шисейдо владее до съвършенство. Уникален начин да претвориш традицията и да я насочиш към най-великата форма на модерността, да я оформяш отново и отново, докато постигнеш нейният най-истински и вдъхновяващ израз.
Докато на Запад ароматът се счита за инструмент за съблазняване, в Япония той има по-лично и духовно измерение.
В миналото, самураите използвали аромат и тамян по време на Кодо церемониите, за да си вдъхнат смелост. Или по-скоро да освободят вътрешната си сила. Всъщност, техният кодекс за поведение, наречен Бушидо, ги насърчавал да вярват в себе си и да превръщат своята личност в магическа сила.


“Аз нямам магическа сила, аз сам изграждам своята магическа сила” Самурайски кодекс
Водени от идеята, че всичко е вече заложено вътре в нас, Shiseido ни предлагат Ginza – аромат, който подчертава най-живителните и мощни аспекти на женствеността. Свещен синтез на противоречията: фин, но наситен, деликатен, но силен, мъдър, но страстен.
За да постигне максимална хармония.

Цветен букет, подсилен от дървесни ухания, създаден от Карин Дюброй и Мая Лерну от японската парфюмерийна компания Taгасако, Ginza дава неочакван обрат на японската уханна традиция, като я вгражда в модерността. Постигната е перфектна алхимия, тъй като естествената елегантност на цветята среща силата на свещените гори. Една фина препратка към ритуала на предците, известен като Кодо, в който участниците „слушат“ аромата на гората, за да пречистят тялото и духа си. Тази уникална двойственост е подписът на единствената по рода си аура на Ginza.

Ароматът се отваря с ярък взрив от искрящ нар и пикантен розов пипер. В сърцето на букета, жасминът разкрива най-разкошните си аспекти. Три разновидности на това цвете са смесени в изискана чувственост – топла, но свежа, лека, но опияняваща. Листенца от цветовете на магнолия и фрезия се завихрят в радостен полъх, докато японската орхидея добавя нотка на тайнственост към цветния микс.
Внезапно, тази цветна чувственост придобива по-мощно измерение, сякаш изострена от дървесните нотки на хиноки. Едновременно силен и нежен, леко камфоров, свещеният японски кипарис внася отличителен характер в композицията. Неговият дълго тлеещ фасет се отразява като ехо в дълбочината на сандаловото дърво и интензивността на пачулито.
Несъмнено уникален аромат, който се разкрива върху кожата колкото женствен, толкова и живителен.

Най-изящният дизайн
С Ginza, Констанс Гисе, създателка на известната лампа Vertigo, проектира първия си флакон на аромат.
Изрязан от монолитен блок стъкло, този завладяващ флакон с женствени извивки, позволява на сияйния розов цвят на аромата да блести.


Черна кама пробива флакона, гмуркайки се в еликсира, за да внуши неговата сила. Поетична препратка към арсенала на Самурая, тази кама, потопена директно в аромата, е символично напомняне на всяка жена за вътрешната сила, която тя притежава.
Отвъд магията, дизайнът на флакона е истинско техническо предизвикателство, защитено от Shiseido с ексклузивен патент.

Съвременна приказка
Харизматичният канадски модел, Елизабет Дейвисън е лицето на Ginza. Намираме я в една мечтана обстановка в Япония, облечена в графичен черен гащеризон, напомнящ за облеклото на самураите. На типично японска, осветена с фенери пътека, тя среща сърна – символ на невинност и свобода. Тя уверено върви в сграда, предлагаща спираща дъха гледка към Гинза. В центъра на стаята, кинжал от цветя, окачен на тавана, разкрива поразителната красота на аромата.
Начало на духовен диалог между жената и висящите цветя. След поклон на уважение, тя започва да танцува около цветята. Сякаш приветствани от нейната вътрешна сила, цветовете се отварят и цъфтят, за да й дадат цялата си енергия, женственост и сила. Изящна и дълбоко вдъхновяваща хореография.