Аромати

Habit Rouge L`Eau

hr1Guerlain

Историята:
Разказвам за подарък. Специален подарък, появил се в точния момент. Червената дреха, която жокеят поставя, преди да препусне в нов галоп. Легендарен аромат в модерна интерпретация. Свежарската версия на класическия и емблематичен парфюм Habit Rouge на парфюмерийна къща Guerlain. Във версията „L`Eau“ /Водата/, уханието е конвенционално, пречистено и свежо. Червената одежда се е превърнала в рокерско, червено, кожено яке с цип. Изглежда удобно. Решавам да го пробвам.
Първа проба:
Отпръсквам от флакона. Одеколонова свежест и богата, плътна екзотика от Ориента политат от блотера. В тоалетната вода, те не са подправени, а абсолютно газирани. Допирате нос до чаша от масивно стъкло, с току що налят, джин с тоник и много лимонови резени, потопени директно с корите, сега помирисвате от толкова близо, че чак усещате свежестта от газираните балончета, които ще ви накарат да кихнете… Наздраве!
След двадесетата минута, одеколоновите нотки на джин са изчезнали, за да позволят на цитрусовия бергамот да изпъкне. Просто разбирате, че след първото питие сте продължили с второ, но сега пред вас стои тумбеста, висока чаша със столче, от която отпивате от слънчево-оранжева течност, охладена от ледени кубчета, а портокалови резени са заменили лимоновите, за да продължат да носят чисто и свежо ухание на аперол.  Цитрусово и нагарчащо ухание, по-скоро от портокалови кори и свежа зеленина, което ободрява моментално сетивата и носи увереност за деня. Червената одежда, аромата, които жокеят слага, за да препусне в галопа, наречен- живот, да надскочи себе си, да преодолее попътните препятствия в ездата  или живота.

hr2Пулсът на сърцевината:
След час, цитрусовата свежест, не се е променила. Утринна, портокалова гора в сиянието на изгрева. Усещате топлината на първите слънчеви лъчи, сред пронизващата свежест на вятъра. Слънцето изгрява за нов живот и зарежда с витална енергия. Устремява се към хоризонта, където цитрусът е подправен от акордите на лешник и пачули, които внасят комфорт в аромата. Усещате дреха, по ваша мярка. Абсолютно удобна, по ваш вкус и топла. Топлината в аромата се дължи на ванилията, която поддържа ориенталското звучене.
Финален синтез: Тоалетната вода за мъже Habit Rouge L`Eau е газирано-свеж, топъл, ориенталски аромат, подходящ за всяка възраст и сезон. Младежки и гладък, във френски и лесен за носене стил. Половин век, след появата на неговия предшественик Habit Rouge, днес новата версия L`Eau, е модерна интерпретация на първия, ориенталски мъжки парфюм, която добавя идеята за екстремна чувственост и страстта от ездата! Истинско препускане в галоп!