Аромати

Les exclusifs de Chanel

16 изчистени форми / 16 изключителни ухания / 16 истории в бутилки

Уникална колекция от ухания, композирани в миналото от Ернест Бо- парфюмеристът на Госпожица Шанел, а след него Жак Полж продължава тази мисия, за да предаде щафетата на Оливие Полж. Всички произведения са вдъхновени от живота на Габриел Шанел. Поетичен завет към легендарни места, любими материали и вечно преследвани символи. Парфюмерийно изкуство с непреходен стил.

BEL RESPIRO

Ухание на синевата

Bel Respiro е името на къщата, закупена от Госпожицата през 1920 г.- мястото за възстановяване на творческата енергия в Гарш- шикозната зона, за почивка на парижаните. С бежови фасади и черни капаци на прозорците, къщата е наречена „Орехът на Шанел“ и приветства творческата сила и приятелството. Нежно и романтично ухание.

Bel Respiro

 

BOIS DES ILES

Покана за пътуване

1926 г.: Изложбата по приложни изкуства в Париж затваря врати. Това е ерата на „Арт Деко“ и модерния стил: Джаз разгаря страстите и скъпоценни дървесини величаят мечтите… Коко Шанел представя първия дамски дървесен аромат в историята на парфюмерията. Детоксифициращ, обгръщащ, топъл, чувствен, скъп спирален аромат.

MISIA

Духът на изкуството

Приятел, като никой друг. Шефът на изкуствата. Познавачката, която отваря нови хоризонти за Габриел Шанел. МИЗИЯ- име, което извиква близката връзка между Шанел и света на изкуствата. Първият аромат от Изключителната Колекция, създаден от Оливие Полж- настоящ парфюмерист на модна къща Шанел.

31 RUE CAMBON

Модно ухание

Улица Камбон №31: Легендарно място, епицентърът на света Коко Шанел. Днес, както и преди, сградата помещава: бутика, салона за висша мода, апартамента, дизайнерското студио и ателиетата. Квинтесенцията на стила Шанел. Перфектно балансиран, елегантен, одухотворен и топъл акорд.

GARDÉNIA

Творение изпълнено с фантазия

Камелията, емблемата на Госпожицата, няма аромат. Но гарденията, която толкова много прилича на нея, излъчва сладко ухание, което не може да бъде извлечено. Въпреки това, Ернест Бо и Коко Шанел упорстват и успяват да създадат зашеметяващо усещане за това прелестно цвете. Изключително цветно ухание: сладко, пищно, интензивно и абсолютно женствено.

 

BOY CHANEL

Или най-близкият другар

Габриел Шанел определя Артур „Бой“ Капел, като повече от сродна душа: той беше второто й аз, най-близкият приятел, единственият, който определя като другото й „аз“. Вдъхновен от тяхната любов, BOY CHANEL е композиция на непреходна елегантност, с нотки на лавандула и здравец от Грас, върху топла, дървесна база на сандалово дърво, хелиотроп и мускус.

 №18

Ухание, като изискано бижу

Площад Вандом №18 е престижният адрес, където се намира бижутерийният бутик на Шанел, точно срещу хотел Риц, където Госпожицата живее години наред. Най-красивите бижута са изложени тук, включително огърлицата „Кометата“ от диамантената колекция на Габриел. Уникално, интензивно и вибриращо ухание с изненадващи плодово- сладки нотки.

 

SYCOMORE

Дълбоко вкоренено ухание

Аромат представен от Габриел Шанел през 1930 г. Жак Полж се вдъхновява от това име, за да създаде дървесен, изключително въздействащ аромат: силата на дървото, грапавостта на кората, летните филизи.

 

 

LA PAUSA

Рядко срещано ухание

LA PAUSA: ваканционната вила построена за Госпожицата върху земя закупена през 1928 г. в южна Франция. С изглед към далечния италиански бряг, вилата е семпла и елегантна, убежище на спокойствието и съвършено място за отдих и приютяване на приятели. Творение изпълнено с контрасти като ириса: лъчист, но деликатен; семпъл, но луксозен; земен, но пудрен.

La Pausa

Nº 22

Ухание на кожа

Представен година след №5, №22 е пропит със същия революционен дух. Неговото име е просто номер 22, като годината 1922-ра, в която е създаден или като мострата, която Ернест Бо предлага на Госпожица Шанел. Ухание със силен характер, безкрайно чувствено и прелъстяващо.

 

EAU DE COLOGNE

Несравнима композиция

Създаден през 1725 г., EAU DE COLOGNE е фундаментален продукт в парфюмерията. Госпожицата, която наложи спортните и бронзирали тела в модата представя всеизвестното ухание през 1929 г., но в интерпретация на Жак Полж със съставки от висококачествена категория.

 

1932

Съзвездие от диаманти

През 1932 г. Госпожица Шанел осейва Париж с диамантени звезди с първата си колекция от висша бижутерия. Жак Полж решава да ни напомни за нея, чрез скъпоценното бяло и женствено ухание на жасмин. Създадено венчелистче по венчелистче, докато всяка фасета заблести, уханието се развива постепенно върху кожата, за да може на финала да разкрие нейната изкусителна и изтънчена страна.

BEIGE

Ухание на нектар

„Намерих убежище в бежовото, защото е природно.“- казва Госпожица Шанел. Пясъчно бежово, медно бежово, глинено бежово, белезникаво бежово… Габриел Шанел обожава всички нюанси на този цвят, символ на естествената елегантност и грация. Зашеметяваща бленда от бели листенца и жълто злато. Изблик на нежност, пудрени цветя със сладки медни нотки.

JERSEY

Ухание на свобода

Жарсето се е използвало само за мъжко бельо до 1920 г., след което Госпожица Шанел го превръща в мощно оръжие на новата женственост. „Със създаването на дрехи от жарсе, аз освободих тялото и движението на жените завинаги, от пристегнатите талии.“ Както Коко, така и Жак Полж разкрива очарователния шик и женственост на материя смятана за обикновена и мъжка: лавандулата.

COROMANDEL

Ухание на вдъхновението

Параваните Коромандел са неразделна част от света на Госпожицата. Това изкуство от сърцето на Китай й позволява да пресъздаде своя дом, където и да отиде. Освен това перфектно илюстрира нейния подход на работа: безкрайно търпение и дух на съвършенство. Ориенталски аромат, изпълнен с контрасти: интензивен, подправен, с връхни нотки на амбра, които се развиват пищно и нежно.

CUIR DE RUSSIE

Императорско ухание

След като се запознава с великия херцог Димитрий, братовчед на цар Николай II, руското влияние прониква в творчеството на Госпожицата. Името CUIR DE RUSSIE идва от аромата, който оставя брезовата смола, използвана от руските войници, за да излъскат своите кубинки. Обгръщащ, топъл и чувствен аромат, който постепенно освобождава нотките на тютюн, сено и опушено дърво.